AXA Investment Managers: "De Europese banken en overheden moeten in 2011 27% van het BBP herfinancieren, waarbij we praten over een totaal bedrag van 2600 miljard euro. Dat is een aanzienlijk bedrag, dat niet zomaar op één, twee, drie uit de markt kan worden gehaald."

Volgens AXA is het daarom belangrijk dat de geloofwaardigheid van de euro wordt hersteld. De meeting van afgelopen vrijdag in Brussel was in ieder geval een stap in de goede richting: "Met herstellen van de geloofwaardigheid van de euro wordt bovendien best niet te lang mee gewacht, want wanneer dit niet gebeurt kan er een nieuwe liquiditeitscrisis in de perifere landen van de eurozone ontstaan. We rekenen daarom op een sterk ingrijpen van de Europese Monetaire Unie, een ingrijpen dat alle twijfels aan de kant gaat zetten.

AXA Investment Managers: "De Europese banken en overheden moeten in 2011 27% van het BBP herfinancieren, waarbij we praten over een totaal bedrag van 2600 miljard euro. Dat is een aanzienlijk bedrag, dat niet zomaar op één, twee, drie uit de markt kan worden gehaald." Volgens AXA is het daarom belangrijk dat de geloofwaardigheid van de euro wordt hersteld. De meeting van afgelopen vrijdag in Brussel was in ieder geval een stap in de goede richting: "Met herstellen van de geloofwaardigheid van de euro wordt bovendien best niet te lang mee gewacht, want wanneer dit niet gebeurt kan er een nieuwe liquiditeitscrisis in de perifere landen van de eurozone ontstaan. We rekenen daarom op een sterk ingrijpen van de Europese Monetaire Unie, een ingrijpen dat alle twijfels aan de kant gaat zetten.