De analisten van ABN Amro volgen het aandeel Axa met een koopadvies.

Axa zag de zogenoemde like-for-like omzet (omzet op basis van activiteiten die vergelijkbaar zijn met die van het jaar daarvoor) in het derde kwartaal uitkomen op EUR 68,4 miljard (+1,3%).

De activiteiten van Axa op het gebied van levensverzekeringen stagneren nog altijd, net als in de voorgaande kwartalen.

De Franse verzekeraar wist echter goede prestaties neer te zetten op het gebied van opstal- en ongevallenverzekeringen: de omzet die met deze verzekeringen werd gegenereerd steeg in het derde kwartaal met 4%.

Goede prestaties op de opkomende markten

Axa presteerde volgens ABN Amro goed op de opkomende markten, waar in de afgelopen negen maanden een omzetgroei van 15% werd gerealiseerd.

Maar ook in Duitsland zag Axa de omzet toenemen in de eerste negen maanden van dit jaar (+7%). In de optiek van ABN Amro heeft Axa solide cijfers neergezet in het derde kwartaal.

De resultaten van Axa tonen maar weer eens aan hoe belangrijk het voor een verzekeraar is om goed vertegenwoordigd te zijn op de opkomende markten.

Binnen het financiële spectrum blijft Axa een van de favoriete aandelen van ABN Amro. Het koopadvies voor Axa blijft van kracht.

De analisten van ABN Amro volgen het aandeel Axa met een koopadvies. Axa zag de zogenoemde like-for-like omzet (omzet op basis van activiteiten die vergelijkbaar zijn met die van het jaar daarvoor) in het derde kwartaal uitkomen op EUR 68,4 miljard (+1,3%). De activiteiten van Axa op het gebied van levensverzekeringen stagneren nog altijd, net als in de voorgaande kwartalen. De Franse verzekeraar wist echter goede prestaties neer te zetten op het gebied van opstal- en ongevallenverzekeringen: de omzet die met deze verzekeringen werd gegenereerd steeg in het derde kwartaal met 4%. Goede prestaties op de opkomende markten Axa presteerde volgens ABN Amro goed op de opkomende markten, waar in de afgelopen negen maanden een omzetgroei van 15% werd gerealiseerd. Maar ook in Duitsland zag Axa de omzet toenemen in de eerste negen maanden van dit jaar (+7%). In de optiek van ABN Amro heeft Axa solide cijfers neergezet in het derde kwartaal. De resultaten van Axa tonen maar weer eens aan hoe belangrijk het voor een verzekeraar is om goed vertegenwoordigd te zijn op de opkomende markten. Binnen het financiële spectrum blijft Axa een van de favoriete aandelen van ABN Amro. Het koopadvies voor Axa blijft van kracht.