De Franse verzekeraar is erin geslaagd om de marges te verbeteren, met name bij de kernactiviteit levensverzekeringen en bij vermogensbeheer.

Zowel Axa IM als Alliance Bernstein in de Verenigde Staten hebben gezonde resultaten overlegd. Ook de reguliere verzekeringsactiviteiten lieten een verbetering zien.

De omzet kwam uit op USD 5,47 miljard, iets minder dan waarmee de markt gemiddeld rekening had gehouden.

Het bedrag dat wordt gereserveerd voor afschrijvingen op variabele annuïteitenpolissen in de Verenigde Staten is met USD 1,3 miljard lager dan verwacht.

De kostenbesparingen zijn fors en in gang gezet. Het doel is om tussen 2010 en 2015 USD 2,3 miljard te besparen. Het dividend wordt met 4% verhoogd tot USD 0,97 per aandeel.

Ondanks iets mindere kwartaalresultaten is de winstgevendheidstrend positief bij Axa. De groei bij de levensverzekeringen en reguliere verzekeringen keert terug en ook vermogensbeheer laat een verbetering zien.

Het aandeel is goedkoop geprijsd in vergelijking met dat van andere Europese verzekeraars en kan nog aan waarde winnen. ABN Amro blijft koper.

De Franse verzekeraar is erin geslaagd om de marges te verbeteren, met name bij de kernactiviteit levensverzekeringen en bij vermogensbeheer. Zowel Axa IM als Alliance Bernstein in de Verenigde Staten hebben gezonde resultaten overlegd. Ook de reguliere verzekeringsactiviteiten lieten een verbetering zien. De omzet kwam uit op USD 5,47 miljard, iets minder dan waarmee de markt gemiddeld rekening had gehouden. Het bedrag dat wordt gereserveerd voor afschrijvingen op variabele annuïteitenpolissen in de Verenigde Staten is met USD 1,3 miljard lager dan verwacht. De kostenbesparingen zijn fors en in gang gezet. Het doel is om tussen 2010 en 2015 USD 2,3 miljard te besparen. Het dividend wordt met 4% verhoogd tot USD 0,97 per aandeel. Ondanks iets mindere kwartaalresultaten is de winstgevendheidstrend positief bij Axa. De groei bij de levensverzekeringen en reguliere verzekeringen keert terug en ook vermogensbeheer laat een verbetering zien. Het aandeel is goedkoop geprijsd in vergelijking met dat van andere Europese verzekeraars en kan nog aan waarde winnen. ABN Amro blijft koper.