De bankpoot van AXA gaat de applicatie voor bankiers verder uitbreiden zodat ook de beleggers de digitale toepassing kunnen gebruiken. Tot nu toe kunnen de klanten bij de bank hun smartphone of tablet gebruiken om betalingen te doen, rekeningen te bekijken of contact op te nemen met hun bankagent. Maar nu gaat de bank nog een stapje verder. Bedoeling is dat de beleggers hun smartphone of tablet gaan gebruiken wanneer ze hun effectenportefeuille willen raadplegen.

Kopen en verkopen via een smartphone

De bank begint op 10 oktober met de introductie van de mogelijkheid om een effectenrekening te openen en je beleggingen te consulteren op je smartphone of tablet. In december gaan beleggers ook effecten kunnen kopen en verkopen via hun mobiel toestel.

Volgens Jos Stappers, beleggingsexpert bij AXA Bank is de uitbreiding van de applicatie een nieuwe stap in de digitalisering. "Dankzij die evolutie staan we dichter bij de klant", klinkt het. Sinds juni werd via dat kanaal ook al meer dan 2000 keer een Visa-kaart aangevraagd, aldus AXA.

De applicatie van AXA Bank is beschikbaar voor Android en iOS en is gratis te downloaden op Google Play en App Store. Volgens de bank gebruiken al 150.000 mensen de applicatie. (NS)

De bankpoot van AXA gaat de applicatie voor bankiers verder uitbreiden zodat ook de beleggers de digitale toepassing kunnen gebruiken. Tot nu toe kunnen de klanten bij de bank hun smartphone of tablet gebruiken om betalingen te doen, rekeningen te bekijken of contact op te nemen met hun bankagent. Maar nu gaat de bank nog een stapje verder. Bedoeling is dat de beleggers hun smartphone of tablet gaan gebruiken wanneer ze hun effectenportefeuille willen raadplegen. De bank begint op 10 oktober met de introductie van de mogelijkheid om een effectenrekening te openen en je beleggingen te consulteren op je smartphone of tablet. In december gaan beleggers ook effecten kunnen kopen en verkopen via hun mobiel toestel. Volgens Jos Stappers, beleggingsexpert bij AXA Bank is de uitbreiding van de applicatie een nieuwe stap in de digitalisering. "Dankzij die evolutie staan we dichter bij de klant", klinkt het. Sinds juni werd via dat kanaal ook al meer dan 2000 keer een Visa-kaart aangevraagd, aldus AXA. De applicatie van AXA Bank is beschikbaar voor Android en iOS en is gratis te downloaden op Google Play en App Store. Volgens de bank gebruiken al 150.000 mensen de applicatie. (NS)