Ablynx' Gedelegeerd Bestuurder en Voorzitter Dr. Edwin Moses nam de prijs in ontvangst tijdens het evenement, gesponsord door Piper Jaffray, dat gisterenavond plaatsvond in London.

Nanobodies® zijn een nieuwe klasse van innovatieve therapeutische eiwitten, afgeleid van natuurlijk voorkomende antilichamen met enkel-keten.

De basis van de Nanobody®-technologie werd oorspronkelijk in 1992 aan de VUB ontdekt. De uitvinding was gebaseerd op de waarneming dat Camelidae (de familie die kamelen en lama's omvat) de enige zoogdieren zijn die naast conventionele antilichamen ook antilichamen bezitten die geen lichte ketens bevatten, maar toch het volledige antigeenbindende vermogen van conventionele antilichamen bezitten.

In deze antilichamen met uitsluitend zware ketens gebeurt de antigeenbinding via één enkel variabel domein (VHH) (waarvan Nanobodies® worden afgeleid), het kleinste functionele antilichaamfragment van een natuurlijk voorkomend zware keten antilichaam.

Ablynx' Gedelegeerd Bestuurder en Voorzitter Dr. Edwin Moses nam de prijs in ontvangst tijdens het evenement, gesponsord door Piper Jaffray, dat gisterenavond plaatsvond in London.Nanobodies® zijn een nieuwe klasse van innovatieve therapeutische eiwitten, afgeleid van natuurlijk voorkomende antilichamen met enkel-keten. De basis van de Nanobody®-technologie werd oorspronkelijk in 1992 aan de VUB ontdekt. De uitvinding was gebaseerd op de waarneming dat Camelidae (de familie die kamelen en lama's omvat) de enige zoogdieren zijn die naast conventionele antilichamen ook antilichamen bezitten die geen lichte ketens bevatten, maar toch het volledige antigeenbindende vermogen van conventionele antilichamen bezitten. In deze antilichamen met uitsluitend zware ketens gebeurt de antigeenbinding via één enkel variabel domein (VHH) (waarvan Nanobodies® worden afgeleid), het kleinste functionele antilichaamfragment van een natuurlijk voorkomend zware keten antilichaam.