De opbrengst van de verkoop wordt geherinvesteerd in het bedrijf en gebruikt om de hoge schuld af te bouwen, die steeds knellender wordt.

De schuld/aangepaste EBITDA-ratio steeg naar 4 tegen 2,4 vorig jaar, maar het bedrijf wil daaraan iets doen, bijvoorbeeld door dividenduitkeringen te verlagen.

Net als het verlagen van de schuldlast zijn investeringen in het bedrijf een betere keus dan kapitaal aan aandeelhouders uitkeren.

De desinvestering wijzigt niets aan de waardering van USD 19 voor het aandeel, maar het is een gepaste strategische stap van Avon om af te rekenen met het verleden.

ABN Amro denkt echter dat het bedrijf nog een lange weg heeft te gaan. De huidige koers van het aandeel weerspiegelt optimisme van beleggers dat de verbeteringen die het bedrijf recent heeft laten zien duurzaam zullen zijn. Het advies blijft echter staan op houden.

De opbrengst van de verkoop wordt geherinvesteerd in het bedrijf en gebruikt om de hoge schuld af te bouwen, die steeds knellender wordt. De schuld/aangepaste EBITDA-ratio steeg naar 4 tegen 2,4 vorig jaar, maar het bedrijf wil daaraan iets doen, bijvoorbeeld door dividenduitkeringen te verlagen. Net als het verlagen van de schuldlast zijn investeringen in het bedrijf een betere keus dan kapitaal aan aandeelhouders uitkeren. De desinvestering wijzigt niets aan de waardering van USD 19 voor het aandeel, maar het is een gepaste strategische stap van Avon om af te rekenen met het verleden. ABN Amro denkt echter dat het bedrijf nog een lange weg heeft te gaan. De huidige koers van het aandeel weerspiegelt optimisme van beleggers dat de verbeteringen die het bedrijf recent heeft laten zien duurzaam zullen zijn. Het advies blijft echter staan op houden.