De BEL 20 is al stevig in het rood gedoken, met een verlies van zowat driekwart procent. Solvay (zie onder) ligt opvallend zwak op koers. Europees gezien blijft de autosector in het hoekje zitten waar de slagen vallen. Peugeot verloor gisteren bijna 6%, Renault 4,50% en Porsche 2,40%. Van koersherstel is vandaag geen sprake.

Solvay lanceert vernieuwende technologie

Solvay maakt bekend dat het samen met Peróxidos do Brasil een nieuw concept heeft ontwikkeld waarmee kleine kostenefficiënte productie-eenheden voor waterstofperoxide, kunnen worden geplaatst op de fabriekssites van zijn klanten.

Dit concept van kleine kostenefficiënte waterstofperoxideproductie in situ is gebaseerd op innovatieve, door Solvay zelf ontwikkelde technologie die het mogelijk maakt productie-eenheden van 5000 tot 15000 ton waterstofperoxideper jaar op een veilige en betrouwbare manier uit te baten.

Het concept is uiterst geschikt voor papier- en papierpulpfabrieken in afgelegen gebieden. Binnenkort wordt een pilootinstallatie gebouwd op de site van Peróxidos do Brasil in Curitiba. Peróxidos do Brasil is een joint venture voor waterstofperoxide van Solvay en Produtos Quimicos Makay.

Bernard Hanssens van Bank Degroof merkt op dat vooral pulp- en papierproducenten in de Zuid-Amerikaanse en Aziatische groeimarkten van deze technologie gaan profiteren. Hij handhaaft voor Solvay een neutraal advies, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 95 euro.

De BEL 20 is al stevig in het rood gedoken, met een verlies van zowat driekwart procent. Solvay (zie onder) ligt opvallend zwak op koers. Europees gezien blijft de autosector in het hoekje zitten waar de slagen vallen. Peugeot verloor gisteren bijna 6%, Renault 4,50% en Porsche 2,40%. Van koersherstel is vandaag geen sprake. Solvay lanceert vernieuwende technologie Solvay maakt bekend dat het samen met Peróxidos do Brasil een nieuw concept heeft ontwikkeld waarmee kleine kostenefficiënte productie-eenheden voor waterstofperoxide, kunnen worden geplaatst op de fabriekssites van zijn klanten. Dit concept van kleine kostenefficiënte waterstofperoxideproductie in situ is gebaseerd op innovatieve, door Solvay zelf ontwikkelde technologie die het mogelijk maakt productie-eenheden van 5000 tot 15000 ton waterstofperoxideper jaar op een veilige en betrouwbare manier uit te baten. Het concept is uiterst geschikt voor papier- en papierpulpfabrieken in afgelegen gebieden. Binnenkort wordt een pilootinstallatie gebouwd op de site van Peróxidos do Brasil in Curitiba. Peróxidos do Brasil is een joint venture voor waterstofperoxide van Solvay en Produtos Quimicos Makay. Bernard Hanssens van Bank Degroof merkt op dat vooral pulp- en papierproducenten in de Zuid-Amerikaanse en Aziatische groeimarkten van deze technologie gaan profiteren. Hij handhaaft voor Solvay een neutraal advies, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 95 euro.