De omzetgroei werd negatief beïnvloed door de trage groei en het slechte weer in Europa. Deze trends werden al in het eerste kwartaal aangestipt.

De operationele marge verbeterde (20 basispunten meer dan was voorzien) en de aangepaste winst per aandeel kwam uit op CHF 1,69. Dit was 2,4% beter dan verwacht.

Het management heeft de vooruitzichten voor de autonome omzetgroei iets verlaagd naar 'ongeveer 5%' versus de eerdere verwachtingen van 5 tot 6%. De outlook voor verbeteringen van de winstgevendheid werden wel gehandhaafd.

ABN Amro vindt dat Nestlé gemengde resultaten heeft gepubliceerd met een iets tegenvallende autonome omzetgroei, terwijl de verbeterde winstgevendheid een positieve verrassing was. De outlook kent ook wat negatieve en positieve punten. Het koopadvies blijft staan.

De omzetgroei werd negatief beïnvloed door de trage groei en het slechte weer in Europa. Deze trends werden al in het eerste kwartaal aangestipt. De operationele marge verbeterde (20 basispunten meer dan was voorzien) en de aangepaste winst per aandeel kwam uit op CHF 1,69. Dit was 2,4% beter dan verwacht. Het management heeft de vooruitzichten voor de autonome omzetgroei iets verlaagd naar 'ongeveer 5%' versus de eerdere verwachtingen van 5 tot 6%. De outlook voor verbeteringen van de winstgevendheid werden wel gehandhaafd. ABN Amro vindt dat Nestlé gemengde resultaten heeft gepubliceerd met een iets tegenvallende autonome omzetgroei, terwijl de verbeterde winstgevendheid een positieve verrassing was. De outlook kent ook wat negatieve en positieve punten. Het koopadvies blijft staan.