In de afgelopen jaren hebben de bedrijven op grote schaal geautomatiseerd. Mensen werden vervangen door machines, waardoor per saldo miljoenen banen zijn verloren gegaan. De cijfers daaromtrent verstrekt door het Bureau of Labor Statistics klinken alleszins onheilspellend.

Het aantal jobs in de verwerkende nijverheid is alsmaar blijven groeien sinds het einde van de Grote Depressie. Het begin van de jaren 80 was een keerpunt, het aantal jobs begon licht te laten. Vervolgens kregen we een stabilisatie, ongeveer vanaf 1999 gevolgd door een forse daling. In de 10 jaar tot en met 2009 verdween bijna één op drie fabrieksjobs, in totaal gingen 6 miljoen jobs verloren.

In de afgelopen jaren hebben de bedrijven op grote schaal geautomatiseerd. Mensen werden vervangen door machines, waardoor per saldo miljoenen banen zijn verloren gegaan. De cijfers daaromtrent verstrekt door het Bureau of Labor Statistics klinken alleszins onheilspellend. Het aantal jobs in de verwerkende nijverheid is alsmaar blijven groeien sinds het einde van de Grote Depressie. Het begin van de jaren 80 was een keerpunt, het aantal jobs begon licht te laten. Vervolgens kregen we een stabilisatie, ongeveer vanaf 1999 gevolgd door een forse daling. In de 10 jaar tot en met 2009 verdween bijna één op drie fabrieksjobs, in totaal gingen 6 miljoen jobs verloren.