Na een horizontaal koerspatroon in de afgelopen weken veerde de Euro Stoxx 50 gisteren fors op. Uit de VS komen er immers hoopgevende berichten dat een compromis over het schuldenprobleem in de maak is.

Het gekibbel in Washington zorgde er de afgelopen weken voor dat de Amerikaanse indices een duik maakten en dit zorgde aan de overkant van de oceaan voor ter plaatse trappelende beurzen.

Met de opwaartse uitbraak komen de sterke sectoren die in voorgaande stijgingen het voortouw namen weer in beeld : de

sector van de automobielproducenten behoort hier zeker toe.

Een andere sector zijn de banken. De reden is bekend : de

cyclische waarden profiteren op dit ogenblik het meest van de positieve sfeer op de beurzen.

In zijn selectie van vandaag kiest Van Herck voor het Duitse Volkswagen. Een aantal argumenten spelen in het voordeel van deze autobouwer.

Ten eerste maakt VW deel uit van de DAX, nog steeds Europa's best presterende index. Ten tweede is de groep sterk blootgesteld aan de Aziatische markt waar autokopers een uitgesproken voorkeur voor Westerse luxewagens hebben (en VW is daar met Audi en Porsche goed vertegenwoordigd).

Tenslotte is dit aandeel iets defensiever dan Renault en Peugeot waar de koersen veel volatieler van bewegen (en daarmee meer weggelegd zijn voor dynamische korte termijnbeleggers). Van Herck is koper van VW.

Na een horizontaal koerspatroon in de afgelopen weken veerde de Euro Stoxx 50 gisteren fors op. Uit de VS komen er immers hoopgevende berichten dat een compromis over het schuldenprobleem in de maak is. Het gekibbel in Washington zorgde er de afgelopen weken voor dat de Amerikaanse indices een duik maakten en dit zorgde aan de overkant van de oceaan voor ter plaatse trappelende beurzen. Met de opwaartse uitbraak komen de sterke sectoren die in voorgaande stijgingen het voortouw namen weer in beeld : de sector van de automobielproducenten behoort hier zeker toe. Een andere sector zijn de banken. De reden is bekend : de cyclische waarden profiteren op dit ogenblik het meest van de positieve sfeer op de beurzen. In zijn selectie van vandaag kiest Van Herck voor het Duitse Volkswagen. Een aantal argumenten spelen in het voordeel van deze autobouwer. Ten eerste maakt VW deel uit van de DAX, nog steeds Europa's best presterende index. Ten tweede is de groep sterk blootgesteld aan de Aziatische markt waar autokopers een uitgesproken voorkeur voor Westerse luxewagens hebben (en VW is daar met Audi en Porsche goed vertegenwoordigd). Tenslotte is dit aandeel iets defensiever dan Renault en Peugeot waar de koersen veel volatieler van bewegen (en daarmee meer weggelegd zijn voor dynamische korte termijnbeleggers). Van Herck is koper van VW.