Aabar Investments zal 9,1% van Daimler in handen hebben. Daarmee wordt het de grootste aandeelhouder van Daimler. Door de kapitaalverhoging zal Koeweit zijn belang zien zakken van 7,2 naar 6,5%.

De kapitaalverhoging geeft SG Private Banking een dubbel gevoel: enerzijds is het geruststellend dat een fonds bijna 2 mld EUR investeert in Daimler op een moment dat de auto- en truckmarkt zijn zwaarste crisis in jaren beleeft, maar anderzijds kan deze actie gezien worden als een voorbereiding op een stevige 'cash burn' in de komende maanden.

Gezien Daimler vóór de crisis kon pochen met één van de sterkste balansen in de sector is deze - beperkte - kapitaalverhoging ook misschien te beschouwen als een omen voor wat nog te gebeuren staat bij andere constructeurs met een zwakkere balans. Daimler is volgens SG Private Banking te behouden.

Aabar Investments zal 9,1% van Daimler in handen hebben. Daarmee wordt het de grootste aandeelhouder van Daimler. Door de kapitaalverhoging zal Koeweit zijn belang zien zakken van 7,2 naar 6,5%. De kapitaalverhoging geeft SG Private Banking een dubbel gevoel: enerzijds is het geruststellend dat een fonds bijna 2 mld EUR investeert in Daimler op een moment dat de auto- en truckmarkt zijn zwaarste crisis in jaren beleeft, maar anderzijds kan deze actie gezien worden als een voorbereiding op een stevige 'cash burn' in de komende maanden. Gezien Daimler vóór de crisis kon pochen met één van de sterkste balansen in de sector is deze - beperkte - kapitaalverhoging ook misschien te beschouwen als een omen voor wat nog te gebeuren staat bij andere constructeurs met een zwakkere balans. Daimler is volgens SG Private Banking te behouden.