Het werkloosheidscijfer was beter dan verwacht, want de markt had een stijging van de werkloosheid tot 6% vermwacht. Het Australian Bureau of Statistics maakte bekend dat er vorige maand 40.000 jobs zijn bijgekomen.

Het bericht over de evolutie van de werkloosheid komt er nadat de Reserve Bank of Australia als eerste grote centrale bank haar basisrente heeft opgetrokken tot 3,25%.

Gouverneur Stevens van de Reserve Bank of Australia verklaarde dat de renteverhoging noodzakelijk was omdat de economie niet langer gebaat was bij te lage rentevoeten.

Het werkloosheidscijfer was beter dan verwacht, want de markt had een stijging van de werkloosheid tot 6% vermwacht. Het Australian Bureau of Statistics maakte bekend dat er vorige maand 40.000 jobs zijn bijgekomen. Het bericht over de evolutie van de werkloosheid komt er nadat de Reserve Bank of Australia als eerste grote centrale bank haar basisrente heeft opgetrokken tot 3,25%. Gouverneur Stevens van de Reserve Bank of Australia verklaarde dat de renteverhoging noodzakelijk was omdat de economie niet langer gebaat was bij te lage rentevoeten.