Dat is ook de mening van de financiële markten, die gisteren in een panieksituatie verzeild raakten. De ECB is er tot dusver niet in geslaagd om het vertrouwen te herstellen, waardoor de Griekse crisis zich naar ander landen heeft kunnen uitbreiden.

Stuart Thomson, fondsbeheerder bij Ignis Asset Management in Glasgow, is van mening dat de financiële markten gisteren een duidelijke oproep naar de Europese Centrale Bank hebben gedaan.

Van ECB-voorzitter Jean- Claude Trichet wordt verwacht dat hij de nucleaire optie, het inkopen van staatsobligaties, toch in overweging neemt. Alleen op die manier kan mogelijk een verdere escalatie van de crisis worden voorkomen.

Op de obligatiemarkten is de spread tussen Spaanse en Duitse overheidsobligaties gisteren verder toegenomen tot 166 basispunten.

Ook België komt nu in het vizier vanwege de betrokkenheid van de banken bij staatsobligaties uit de bedreigde landen.

Dat is ook de mening van de financiële markten, die gisteren in een panieksituatie verzeild raakten. De ECB is er tot dusver niet in geslaagd om het vertrouwen te herstellen, waardoor de Griekse crisis zich naar ander landen heeft kunnen uitbreiden. Stuart Thomson, fondsbeheerder bij Ignis Asset Management in Glasgow, is van mening dat de financiële markten gisteren een duidelijke oproep naar de Europese Centrale Bank hebben gedaan. Van ECB-voorzitter Jean- Claude Trichet wordt verwacht dat hij de nucleaire optie, het inkopen van staatsobligaties, toch in overweging neemt. Alleen op die manier kan mogelijk een verdere escalatie van de crisis worden voorkomen. Op de obligatiemarkten is de spread tussen Spaanse en Duitse overheidsobligaties gisteren verder toegenomen tot 166 basispunten. Ook België komt nu in het vizier vanwege de betrokkenheid van de banken bij staatsobligaties uit de bedreigde landen.