Dankzij de regen kan de Australische graanoogst dit jaar recordniveaus bereiken. Dat is niet onbelangrijk voor de graanprijs, want Australië is de op drie na grootste graanproducent in de wereld.

Volgens commodities analisten Wayne Gordon en Tracey Allen bij Rabobank Groep kijken vooral naar volgend jaar. Dit jaar is een deel van de oogst vernield door de regen, maar voor 2012 ziet het er weer beter uit.

De wheat futures op de Chicago Board of Trade zijn vorig jaar met 47 % gestegen, hoofdzakelijk als gevolg van de zware branden (gekoppeld met droogte) die Rusland troffen.

Dankzij de regen kan de Australische graanoogst dit jaar recordniveaus bereiken. Dat is niet onbelangrijk voor de graanprijs, want Australië is de op drie na grootste graanproducent in de wereld. Volgens commodities analisten Wayne Gordon en Tracey Allen bij Rabobank Groep kijken vooral naar volgend jaar. Dit jaar is een deel van de oogst vernield door de regen, maar voor 2012 ziet het er weer beter uit. De wheat futures op de Chicago Board of Trade zijn vorig jaar met 47 % gestegen, hoofdzakelijk als gevolg van de zware branden (gekoppeld met droogte) die Rusland troffen.