Het betreft nu al 132 schepen, die goed zijn voor ongeveer 50% van de hoeveelheid steenkool die via schepen vervoerd wordt. Het kan volgens Global Ports dagen duren alvorens deze schepen geladen kunnen worden.

De Australische overstromingen kunnen de Baltic Dry Index met meer dan 30% doen dalen wanneer de toevoer van steenkool vanuit de mijnen naar de havensteden niet wordt hervat.

Amrita Sen, analist bij Barclays Capital in London, is van mening dat de Baltic Dry Index kan terugvallen tot 1000 punten. Vorige week zijn de tarieven voor capesizes, het belangrijkste onderdeel van de Baltic Dry Index al met 37% gedaald. Deze week gingen de tarieven voor capesizes weer met 13% naar omlaag.

Het betreft nu al 132 schepen, die goed zijn voor ongeveer 50% van de hoeveelheid steenkool die via schepen vervoerd wordt. Het kan volgens Global Ports dagen duren alvorens deze schepen geladen kunnen worden. De Australische overstromingen kunnen de Baltic Dry Index met meer dan 30% doen dalen wanneer de toevoer van steenkool vanuit de mijnen naar de havensteden niet wordt hervat. Amrita Sen, analist bij Barclays Capital in London, is van mening dat de Baltic Dry Index kan terugvallen tot 1000 punten. Vorige week zijn de tarieven voor capesizes, het belangrijkste onderdeel van de Baltic Dry Index al met 37% gedaald. Deze week gingen de tarieven voor capesizes weer met 13% naar omlaag.