Vorige maand was overigens al de negende maand op rij dat de index onder het niveau van 50 dook. De Australische economie is uiteraard sterk afhankelijk van de mijnbouwsector, die op haar beurt schatplichtig is aan de wereldeconomie.

Met name de groeivertraging in China hindert de Australische economie.

Anderzijds zou het ergste achter de rug kunnen zijn, volgens de Australian Industry Group steeg sub-index die de export weergeeft in november met 5,90 punten tot 35,60. Deze stijging zou het gevolg zijn van het economisch herstel in China.

Vorige maand was overigens al de negende maand op rij dat de index onder het niveau van 50 dook. De Australische economie is uiteraard sterk afhankelijk van de mijnbouwsector, die op haar beurt schatplichtig is aan de wereldeconomie. Met name de groeivertraging in China hindert de Australische economie. Anderzijds zou het ergste achter de rug kunnen zijn, volgens de Australian Industry Group steeg sub-index die de export weergeeft in november met 5,90 punten tot 35,60. Deze stijging zou het gevolg zijn van het economisch herstel in China.