De AUD is sinds 2008 met 37% gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar, om een piek te bereiken op 1,1081 dollar op 27 juli van vorig jaar. Sindsdien heeft de Australische dollar een correctie ondergaan, om tijdelijk zelfs opnieuw terug te vallen onder het niveau van pariteit.

Aziatische middenklasse

In de komende 30 tot 40 jaar gaat de middenklasse in Azië met 2,50 miljard mensen aangroeien en die zullen allemaal beroep moeten doen op de grondstoffen die Australië hen kan verschaffen. Tegen die achtergrond kan het niet anders of de AUD moet in waarde gaan stijgen.

De stijging van de koers van de AUD in de afgelopen maanden was vooral het gevolg van de stijging van de grondstoffenprijzen, anderzijds was de correctie in de koers van de AUD onlangs eveneens te wijten aan een correctie in de grondstoffenprijzen.

De AUD is sinds 2008 met 37% gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar, om een piek te bereiken op 1,1081 dollar op 27 juli van vorig jaar. Sindsdien heeft de Australische dollar een correctie ondergaan, om tijdelijk zelfs opnieuw terug te vallen onder het niveau van pariteit. Aziatische middenklasseIn de komende 30 tot 40 jaar gaat de middenklasse in Azië met 2,50 miljard mensen aangroeien en die zullen allemaal beroep moeten doen op de grondstoffen die Australië hen kan verschaffen. Tegen die achtergrond kan het niet anders of de AUD moet in waarde gaan stijgen. De stijging van de koers van de AUD in de afgelopen maanden was vooral het gevolg van de stijging van de grondstoffenprijzen, anderzijds was de correctie in de koers van de AUD onlangs eveneens te wijten aan een correctie in de grondstoffenprijzen.