Bovendien was de stijging groter dan verwacht, want de analisten hadden slechts gerekend op een groei met 3,30%. Shane Oliver, head of investment strategy en chief economist bij AMP Capital in Sidney, sprak van een fantastische prestatie die de koers van de Australische dollar moet kunnen komen ondersteunen.

De sterke groei van de Australische economie bewijst dat deze niet zo veel hinder ondervindt van de groeivertraging in China. Het kan echter ook dat het met die groeivertraging wel eens veel beter dan verwacht zou kunnen meevallen. Vooral de stijging van de export was een meevaller.

Bovendien was de stijging groter dan verwacht, want de analisten hadden slechts gerekend op een groei met 3,30%. Shane Oliver, head of investment strategy en chief economist bij AMP Capital in Sidney, sprak van een fantastische prestatie die de koers van de Australische dollar moet kunnen komen ondersteunen. De sterke groei van de Australische economie bewijst dat deze niet zo veel hinder ondervindt van de groeivertraging in China. Het kan echter ook dat het met die groeivertraging wel eens veel beter dan verwacht zou kunnen meevallen. Vooral de stijging van de export was een meevaller.