Het BBP steeg tijdens de eerste drie maanden van dit jaar met 0,40%, na in het vierde kwartaal van vorig nog een krimp met 0,60% te zien gegeven hebben. De consensusverwachting lag op een krimp met 0,20%.

Samen met China en India is Australië één van de weinige landen die tijdens het eerste kwartaal economisch het hoofd boven water wist te houden.

Dat was te danken aan het gecombineerd effect van record rentedalingen en een economisch stimuleringsprogramma met een waarde van meer dan 12 Australische miljard dollar.

Het BBP steeg tijdens de eerste drie maanden van dit jaar met 0,40%, na in het vierde kwartaal van vorig nog een krimp met 0,60% te zien gegeven hebben. De consensusverwachting lag op een krimp met 0,20%. Samen met China en India is Australië één van de weinige landen die tijdens het eerste kwartaal economisch het hoofd boven water wist te houden. Dat was te danken aan het gecombineerd effect van record rentedalingen en een economisch stimuleringsprogramma met een waarde van meer dan 12 Australische miljard dollar.