De Australische werkgevers wierven in februari op maandbasis het hoogste aantal mensen aan in bijna 13 jaar, waarbij het totale aantal de verwachtingen ruimschoots overtrof.

Richard Grace, chief foreign- exchange strategist en head of international economics bij Commonwealth Bank of Australia, was enigszins verrast.

Volgens Grace houdt de Australische economie veel beter stand dan verwacht, ondanks onzekerheid omtrent de evolutie van de grondstoffenprijzen.

De Australische dollar kan nog wat corrigeren, maar de meeste analisten geloven dat deze munt één van de sterkste in de wereld zal blijven.

De Australische werkgevers wierven in februari op maandbasis het hoogste aantal mensen aan in bijna 13 jaar, waarbij het totale aantal de verwachtingen ruimschoots overtrof. Richard Grace, chief foreign- exchange strategist en head of international economics bij Commonwealth Bank of Australia, was enigszins verrast. Volgens Grace houdt de Australische economie veel beter stand dan verwacht, ondanks onzekerheid omtrent de evolutie van de grondstoffenprijzen. De Australische dollar kan nog wat corrigeren, maar de meeste analisten geloven dat deze munt één van de sterkste in de wereld zal blijven.