Onder andere de Australische dollar stijgt weer snel tegenover de dollar, waarbij een nieuwe piek voor de afgelopen drie maanden werd bereikt. Gavin Stacey, chief interest-rate strategist in Sidney bij Barclays Plc, is van mening dat de Australische dollar, het goed kan blijven doen.

Het rendement op de 10-jarige Australische staatsobligatie heeft het hoogste niveau sinds september bereikt. De FED wil de rente laag houden zolang de werkloosheid boven 6,50% blijft en de inflatie onder controle blijft. Dat betekent dat de beleggers op zoek gaan naar alternatieven en de AUD is er daar één van.

Onder andere de Australische dollar stijgt weer snel tegenover de dollar, waarbij een nieuwe piek voor de afgelopen drie maanden werd bereikt. Gavin Stacey, chief interest-rate strategist in Sidney bij Barclays Plc, is van mening dat de Australische dollar, het goed kan blijven doen. Het rendement op de 10-jarige Australische staatsobligatie heeft het hoogste niveau sinds september bereikt. De FED wil de rente laag houden zolang de werkloosheid boven 6,50% blijft en de inflatie onder controle blijft. Dat betekent dat de beleggers op zoek gaan naar alternatieven en de AUD is er daar één van.