David Greene, senior corporate currency dealer bij Western Union Business Solutions, merkt op dat de centrale bank vorige week haar verwachtingen wat betreft inflatie en groei naar beneden heeft aangepast. Met name de dure AUD remt de Australische economie af.

Ook de oplopende werkloosheid baart de regering zorgen. Volgens de Credit Suisse AG index, een index opgesteld op basis van swaps, verwacht de markt dat de Reserve Bank of Australia haar basisrente in de komende 12 maanden nog met 1% zal verlagen.

David Greene, senior corporate currency dealer bij Western Union Business Solutions, merkt op dat de centrale bank vorige week haar verwachtingen wat betreft inflatie en groei naar beneden heeft aangepast. Met name de dure AUD remt de Australische economie af. Ook de oplopende werkloosheid baart de regering zorgen. Volgens de Credit Suisse AG index, een index opgesteld op basis van swaps, verwacht de markt dat de Reserve Bank of Australia haar basisrente in de komende 12 maanden nog met 1% zal verlagen.