Gevolg was een koersdaling van de Australische dollar met 2,6%. De munt was vorig jaar al gedaald met 14% ten opzichte van de euro dus ook hier geldt voor dat de monetaire autoriteiten het blijkbaar niet genoeg vinden. Overigens zijn veel economen het met hen eens want de munt wordt nog gezien als een van de meest overgewaardeerde.

Ook de Amerikaanse dollar daalde de afgelopen weken zodat simpel kan worden gesteld dat de euro het grootste slachtoffer is. Althans vanuit de optiek dat een lage munt beter is voor je economie dan een hele sterke. Daar valt overigens wel een discussie over te voeren.

Wellicht daarom deed Mario Draghi niet mee aan het omlaag praten van de munt. Hij stelde dat hij geen verdere discussies heeft gevoerd over het rentebeleid.

Een aantal analisten had in de afgelopen tijd beargumenteerd dat de ECB de rente nog ver-der wil gaan verlagen en zelfs negatieve rentes niet uitsluit.

Alhoewel er voor spaarders al een negatieve rente is (na inflatie en belastingen) het officieel nog niet zo. Maar duidelijk is dat dit het enige middel lijkt te worden om de Machtige Euro te temperen.

Gevolg was een koersdaling van de Australische dollar met 2,6%. De munt was vorig jaar al gedaald met 14% ten opzichte van de euro dus ook hier geldt voor dat de monetaire autoriteiten het blijkbaar niet genoeg vinden. Overigens zijn veel economen het met hen eens want de munt wordt nog gezien als een van de meest overgewaardeerde. Ook de Amerikaanse dollar daalde de afgelopen weken zodat simpel kan worden gesteld dat de euro het grootste slachtoffer is. Althans vanuit de optiek dat een lage munt beter is voor je economie dan een hele sterke. Daar valt overigens wel een discussie over te voeren. Wellicht daarom deed Mario Draghi niet mee aan het omlaag praten van de munt. Hij stelde dat hij geen verdere discussies heeft gevoerd over het rentebeleid. Een aantal analisten had in de afgelopen tijd beargumenteerd dat de ECB de rente nog ver-der wil gaan verlagen en zelfs negatieve rentes niet uitsluit. Alhoewel er voor spaarders al een negatieve rente is (na inflatie en belastingen) het officieel nog niet zo. Maar duidelijk is dat dit het enige middel lijkt te worden om de Machtige Euro te temperen.