De Australische dollar was inderdaad de carry trade munt bij uitstek, waarbij de koers eerst door het plafond werd gejaagd en vervolgens opnieuw naar af werd gestuurd. Clifford Bennett, chief economist bij financial services firma White Crane Group, is van mening dat het tijdstip ideaal is om Australische dollars te kopen.

De Chinese economie is aan de beterhand en dat legt een stevige bodem onder de koers van de Australische dollar. De munt verloor dit jaar 16% van zijn waarde precies omdat de grondstoffenprijzen kelderden vanwege de vrees voor een terugval van de vraag vanuit China.

De Australische dollar was inderdaad de carry trade munt bij uitstek, waarbij de koers eerst door het plafond werd gejaagd en vervolgens opnieuw naar af werd gestuurd. Clifford Bennett, chief economist bij financial services firma White Crane Group, is van mening dat het tijdstip ideaal is om Australische dollars te kopen. De Chinese economie is aan de beterhand en dat legt een stevige bodem onder de koers van de Australische dollar. De munt verloor dit jaar 16% van zijn waarde precies omdat de grondstoffenprijzen kelderden vanwege de vrees voor een terugval van de vraag vanuit China.