Daar is recent verandering in gekomen, de goudprijs is gedaald en de koers van de Australische dollar is gestegen.

Kelly verwacht dat de divergentie tussen beiden zal afnemen. Hij is geen voorstander van het aankopen van goud, maar geeft de voorkeur aan het shorten van de Australische dollar tegenover zijn Amerikaanse branchegenoot. De basis voor de kangoeroedollar blijft namelijk uitstekend.

De gouverneur van de Australische centrale bank verklaarde dat de economie voldoende impulsen heeft gekregen, wat betekent dat de kans klein is dat de basisrente nog zal worden verlaagd. Het afgenomen risico op een rentedaling kan de koers van de Australische dollar ondersteunen.

Daar is recent verandering in gekomen, de goudprijs is gedaald en de koers van de Australische dollar is gestegen. Kelly verwacht dat de divergentie tussen beiden zal afnemen. Hij is geen voorstander van het aankopen van goud, maar geeft de voorkeur aan het shorten van de Australische dollar tegenover zijn Amerikaanse branchegenoot. De basis voor de kangoeroedollar blijft namelijk uitstekend. De gouverneur van de Australische centrale bank verklaarde dat de economie voldoende impulsen heeft gekregen, wat betekent dat de kans klein is dat de basisrente nog zal worden verlaagd. Het afgenomen risico op een rentedaling kan de koers van de Australische dollar ondersteunen.