De maatregel kwam niet onverwacht, ze was zelfs algemeen verwacht. De Australische economie verzwakt namelijk in snel tempo en kan dus lagere rentevoeten best verdragen.

Merkwaardig is dat de Australische dollar merkwaardig goed standhoudt, in reactie op de renteverlaging steeg de koers van de Aussie ten opzichte van de Amerikaanse dollar zelfs met een kwart cent tot 1,0445 dollar. Zelfs de verwachting dat de rente verder omlaag moet, kon de Aussie niet schaden.

Op basis van de interbank futures mag worden verwacht dat de rente in Australië tegen het midden van volgend jaar op 2,50% zal staan, wat neer zou komen op een rentedaling met nogmaals een half procent.

Spiros Papadopoulos, senior economist bij de National Australia Bank in Melbourne, wijst er op dat de belangstelling voor Australië als beleggingsland nog steeds groot is en dat ondersteunt de koers van de nationale munt.

De maatregel kwam niet onverwacht, ze was zelfs algemeen verwacht. De Australische economie verzwakt namelijk in snel tempo en kan dus lagere rentevoeten best verdragen. Merkwaardig is dat de Australische dollar merkwaardig goed standhoudt, in reactie op de renteverlaging steeg de koers van de Aussie ten opzichte van de Amerikaanse dollar zelfs met een kwart cent tot 1,0445 dollar. Zelfs de verwachting dat de rente verder omlaag moet, kon de Aussie niet schaden. Op basis van de interbank futures mag worden verwacht dat de rente in Australië tegen het midden van volgend jaar op 2,50% zal staan, wat neer zou komen op een rentedaling met nogmaals een half procent. Spiros Papadopoulos, senior economist bij de National Australia Bank in Melbourne, wijst er op dat de belangstelling voor Australië als beleggingsland nog steeds groot is en dat ondersteunt de koers van de nationale munt.