Het koersverloop van de AUD t.o.v. de EUR vertoont volgens Leleux veel gelijkenissen met het koersverloop van de NOK t.o.v. de EUR.

Het feit dat beide landen grondstoffenproducenten zijn zal hier niet vreemd aan zijn. De grondstoffenprijzen staan de laatste kwartalen immers stevig onder druk.

Australië is een belangrijke ijzerertsproducent en die grondstof ging de afgelopen weken fors lager door de vrees voor een vertragende Chinese economie.

De AUD bereikte zeer waarschijnlijk een bodem op 1,58 AUD voor 1 EUR. Ook hier stellen we het verzwakkende momentum van de eurostijging vast : de RSI-indicator divergeerde op de recente top van de EUR. Als de EUR onder 1,50 AUD krijgen we een aankoopsignaal voor de AUD. De structurele trend blijft wijzen op een verdere versterking van de AUD.

Het koersverloop van de AUD t.o.v. de EUR vertoont volgens Leleux veel gelijkenissen met het koersverloop van de NOK t.o.v. de EUR. Het feit dat beide landen grondstoffenproducenten zijn zal hier niet vreemd aan zijn. De grondstoffenprijzen staan de laatste kwartalen immers stevig onder druk. Australië is een belangrijke ijzerertsproducent en die grondstof ging de afgelopen weken fors lager door de vrees voor een vertragende Chinese economie. De AUD bereikte zeer waarschijnlijk een bodem op 1,58 AUD voor 1 EUR. Ook hier stellen we het verzwakkende momentum van de eurostijging vast : de RSI-indicator divergeerde op de recente top van de EUR. Als de EUR onder 1,50 AUD krijgen we een aankoopsignaal voor de AUD. De structurele trend blijft wijzen op een verdere versterking van de AUD.