De basisrente in Australië bedraagt nog steeds ongeveer 3% en dat is één van de hoogste rentevoeten in de geïndustrialiseerde wereld.

Vanmorgen steeg de koers van de Australische dollar ten opzichte van de 16 belangrijkste wereldvaluta's. De sterkte van de Australische munt heeft te maken met de gerapporteerde stijging van de Chinese import, wat aangeeft dat de Chinese economie lijkt te slagen in haar overstap naar een exportgerichte economie.

De Australische dollar steeg ten opzichte van de dollar tot iets meer dan 1,055 dolla en dat was het hoogste niveau sinds 24 januari. Algemeen wordt verwacht dat de rendementgeilde Japanners de koers van de Australische munt nog verder door het plafond zullen jagen.

De basisrente in Australië bedraagt nog steeds ongeveer 3% en dat is één van de hoogste rentevoeten in de geïndustrialiseerde wereld. Vanmorgen steeg de koers van de Australische dollar ten opzichte van de 16 belangrijkste wereldvaluta's. De sterkte van de Australische munt heeft te maken met de gerapporteerde stijging van de Chinese import, wat aangeeft dat de Chinese economie lijkt te slagen in haar overstap naar een exportgerichte economie. De Australische dollar steeg ten opzichte van de dollar tot iets meer dan 1,055 dolla en dat was het hoogste niveau sinds 24 januari. Algemeen wordt verwacht dat de rendementgeilde Japanners de koers van de Australische munt nog verder door het plafond zullen jagen.