De Australische centrale bank verlaagde haar basisrente fors, meer bepaald van 4,25% naar 3,75%. In reactie op de renteverlaging gaat de koers van de Australische dollar zwaar onderuit.

De renteverlaging kwam niet onverwacht, maar de markt had slechts gerekend op een verlaging met een kwart procent.

Vanmorgen werd bekend dat de huizenprijzen in Australië zijn gedaald, terwijl de index van de aankoopmanagers een dieptepunt voor de afgelopen zeven maanden heeft bereikt. De centrale bank wil door de rente te verlagen de economische activiteiten opnieuw aanzwengelen.

Koers Australische dollar kan nog lager

Gregg Gibbs van Royal Bank of Scotland is van mening dat de koers van de Australische dollar nog verder kan dalen, gezien de zwakke economische vooruitzichten. De vooruitzichten voor de wereldeconomie zien er allesbehalve geweldig uit en daar heeft ook Australië last van.

Vanmorgen kostte één Australische dollar 1,0338 Amerikaanse dollar, tegen het midden van dit jaar kan dat volgens Gibb 1,02 dollar worden. Met name een vertraging van de Chinese economie kan de Australische dollar nog heel wat pijn doen.

De Australische centrale bank verlaagde haar basisrente fors, meer bepaald van 4,25% naar 3,75%. In reactie op de renteverlaging gaat de koers van de Australische dollar zwaar onderuit. De renteverlaging kwam niet onverwacht, maar de markt had slechts gerekend op een verlaging met een kwart procent. Vanmorgen werd bekend dat de huizenprijzen in Australië zijn gedaald, terwijl de index van de aankoopmanagers een dieptepunt voor de afgelopen zeven maanden heeft bereikt. De centrale bank wil door de rente te verlagen de economische activiteiten opnieuw aanzwengelen.Koers Australische dollar kan nog lager Gregg Gibbs van Royal Bank of Scotland is van mening dat de koers van de Australische dollar nog verder kan dalen, gezien de zwakke economische vooruitzichten. De vooruitzichten voor de wereldeconomie zien er allesbehalve geweldig uit en daar heeft ook Australië last van. Vanmorgen kostte één Australische dollar 1,0338 Amerikaanse dollar, tegen het midden van dit jaar kan dat volgens Gibb 1,02 dollar worden. Met name een vertraging van de Chinese economie kan de Australische dollar nog heel wat pijn doen.