De basisrente in Australië bedraagt nu 4,25%, waar dat voordien 4% was. Gouverneur Glenn Stevens negeerde daarmee waarschuwingen dat de consumentenbestedingen al zijn teruggevallen als gevolg van het duurder worden van het geld.

De National Retail Association had vorige week de Reserve Bank of Australia gevraagd om de rente niet te verhogen, kwestie van de kleinhandelsverkopen niet verder terug te duwen.

De renteverhoging is ingegeven door de vrees voor inflatie, maar ook door het oplopen van de vastgoedprijzen. Toch werd in februari een duidelijke vertraging in de bouw vastgesteld.

Tony Moriss van Australia & New Zealand Banking Group is van mening dat de Australische centrale bank de juiste beslissing heeft genomen. De werkloosheid loopt in het land snel terug, de capaciteitsbenutting in de bedrijfswereld vertoont anderzijds een stijgende trend.

De basisrente in Australië bedraagt nu 4,25%, waar dat voordien 4% was. Gouverneur Glenn Stevens negeerde daarmee waarschuwingen dat de consumentenbestedingen al zijn teruggevallen als gevolg van het duurder worden van het geld. De National Retail Association had vorige week de Reserve Bank of Australia gevraagd om de rente niet te verhogen, kwestie van de kleinhandelsverkopen niet verder terug te duwen. De renteverhoging is ingegeven door de vrees voor inflatie, maar ook door het oplopen van de vastgoedprijzen. Toch werd in februari een duidelijke vertraging in de bouw vastgesteld. Tony Moriss van Australia & New Zealand Banking Group is van mening dat de Australische centrale bank de juiste beslissing heeft genomen. De werkloosheid loopt in het land snel terug, de capaciteitsbenutting in de bedrijfswereld vertoont anderzijds een stijgende trend.