Die basisrente ging met een kwart procent omhoog en bedraagt nu 3,50%. Australië is daarmee het tweede land dat tegen de achtergrond van een economisch herstel de basisrente voor de tweede keer verhoogt.

Reserve Bank governeur Glenn Stevens deed wat van hem werd verwacht, want uit een onderzoek gevoerd door Bloomberg News bleek dat 18 van de 22 ondervraagde economen een renteverhoging hadden verwacht.

Volgens Craig James, hoofdeconoom bij Commonwealth Bank of Australia, was tevreden over de maatregel. Volgens James brengt de huidige rentestand het economisch herstel niet in gevaar.

Anderzijds bevindt de Australische basisrente zich nu op een meer normaal niveau. James denkt dat de Reserve Bank of Australia in december haar monetaire politiek niet meer gaat verstrakken.

Die basisrente ging met een kwart procent omhoog en bedraagt nu 3,50%. Australië is daarmee het tweede land dat tegen de achtergrond van een economisch herstel de basisrente voor de tweede keer verhoogt. Reserve Bank governeur Glenn Stevens deed wat van hem werd verwacht, want uit een onderzoek gevoerd door Bloomberg News bleek dat 18 van de 22 ondervraagde economen een renteverhoging hadden verwacht. Volgens Craig James, hoofdeconoom bij Commonwealth Bank of Australia, was tevreden over de maatregel. Volgens James brengt de huidige rentestand het economisch herstel niet in gevaar. Anderzijds bevindt de Australische basisrente zich nu op een meer normaal niveau. James denkt dat de Reserve Bank of Australia in december haar monetaire politiek niet meer gaat verstrakken.