Ook ditmaal was er sprake van een verhoging met een kwart procent, zodat de basisrente nu 3,75% bedraagt. De maatregel was door de analisten algemeen verwacht.

Bij de Reserve Bank of Australia gaf gouverneur Glenn Stevens aan dat de sterke economische groei een verdere rentestijging rechtvaardigt. Stevens suggereerde echter dat het nu tijd is voor een rustpauze.

De volgende keer dat de Reserve Bank of Australia vergadert, is alleszins pas in februari. Volgens Stevens is de basisrente nu hoog genoeg om de inflatie in de target range van 2 tot 3% te houden.

De Australische economie profiteert van de krachtige opleving van de Chinese economie. Het land is een belangrijke grondstoffenproducent en dat blijkt in de huidige omstandigheden een belangrijke troef te zijn.

Ook de aanwezigheid van sterke groeilanden als China in de regio onderpint de Australische economie.

Die economie groeide met 1% tijdens de eerste helft van dit jaar en zou volgens de Reserve Bank of Australia dit jaar en volgend jaar telkens met 3,25% groeien. De BBP-cijfers over het derde kwartaal worden op 16 december gepubliceerd.

Ook ditmaal was er sprake van een verhoging met een kwart procent, zodat de basisrente nu 3,75% bedraagt. De maatregel was door de analisten algemeen verwacht. Bij de Reserve Bank of Australia gaf gouverneur Glenn Stevens aan dat de sterke economische groei een verdere rentestijging rechtvaardigt. Stevens suggereerde echter dat het nu tijd is voor een rustpauze. De volgende keer dat de Reserve Bank of Australia vergadert, is alleszins pas in februari. Volgens Stevens is de basisrente nu hoog genoeg om de inflatie in de target range van 2 tot 3% te houden. De Australische economie profiteert van de krachtige opleving van de Chinese economie. Het land is een belangrijke grondstoffenproducent en dat blijkt in de huidige omstandigheden een belangrijke troef te zijn. Ook de aanwezigheid van sterke groeilanden als China in de regio onderpint de Australische economie. Die economie groeide met 1% tijdens de eerste helft van dit jaar en zou volgens de Reserve Bank of Australia dit jaar en volgend jaar telkens met 3,25% groeien. De BBP-cijfers over het derde kwartaal worden op 16 december gepubliceerd.