Gouverneur Glenn Stevens van de RBA hield in een toelichting op de rentebeslissing de deur namelijk op een kier voor een volgende rentedaling. Hij vond het echter wat voorbarig om de rente opnieuw te verlagen nadat die al in december tot 3% was verlaagd.

Volgens Stevens valt het met de inflatiedruk in zijn land wel mee, de inflatie staat een verdere verlaging van de basisrente in geen geval in de weg.

Su-Lin Ong, senior economist bij RBC Capital Markets, denkt dat het niet zo lang zal duren alvorens de RBA de rente opnieuw verlaagt, maar gelooft dat de AUD het op de valutamarkten toch goed zal blijven doen.

Gouverneur Glenn Stevens van de RBA hield in een toelichting op de rentebeslissing de deur namelijk op een kier voor een volgende rentedaling. Hij vond het echter wat voorbarig om de rente opnieuw te verlagen nadat die al in december tot 3% was verlaagd. Volgens Stevens valt het met de inflatiedruk in zijn land wel mee, de inflatie staat een verdere verlaging van de basisrente in geen geval in de weg. Su-Lin Ong, senior economist bij RBC Capital Markets, denkt dat het niet zo lang zal duren alvorens de RBA de rente opnieuw verlaagt, maar gelooft dat de AUD het op de valutamarkten toch goed zal blijven doen.