Gouverneur Glenn Stevens van de Reserve Bank of Australia zei in een toelichting op de beslissing dat de prijsevolutie op de grondstoffenmarkten nauwlettend in de gaten wordt gehouden.

Stevens verwees in dat verband naar de invloed van de overstromingen die zijn land teisterde. Geen van de 22 economen die door Bloomberg ondervraagd werden, hadden een rentestijging verwacht.

De Reserve Bank of Australia heeft de basisrente al zeven keer verhoogd sinds oktober 2009, maar heeft tijdens haar laatste twee meetings die basisrente ongewijzigd gehouden.

Gouverneur Glenn Stevens van de Reserve Bank of Australia zei in een toelichting op de beslissing dat de prijsevolutie op de grondstoffenmarkten nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Stevens verwees in dat verband naar de invloed van de overstromingen die zijn land teisterde. Geen van de 22 economen die door Bloomberg ondervraagd werden, hadden een rentestijging verwacht. De Reserve Bank of Australia heeft de basisrente al zeven keer verhoogd sinds oktober 2009, maar heeft tijdens haar laatste twee meetings die basisrente ongewijzigd gehouden.