De vraag naar woonkredieten daalde met maar liefst 25%. Governeur Glenn Stevens kondigde vanmorgen aan dat de Reserve Bank of Australia de basisrente ongewijzigd hield op 4,50%.

De beslissing kwam niet onverwacht, want alle analisten hadden er op gerekend dat de Australische centrale bank haar rentepolitiek ongewijzigd zou houden. De koers van de Australische dollar reageerde nauwelijks op de beslissing.

Rory Robertson, econoom bij Macquarie Group Ltd. in Sidney, is van mening dat de eerste ronde van de renteverhogingen in Australië achter de rug is.

De Reserve Bank of Australia zal volgens Robertson nu wachten op de fallout van de Europese begrotingscrisis alvorens de rente opnieuw te verhogen.

Verwacht wordt nu dat morgen ook de Thaise centrale bank haar basisrente ongewijzigd gaat houden. Ook de Indonesische en Filippijnse centrale bank gaan waarschijnlijk hun basisrente ongewijzigd houden.

De vraag naar woonkredieten daalde met maar liefst 25%. Governeur Glenn Stevens kondigde vanmorgen aan dat de Reserve Bank of Australia de basisrente ongewijzigd hield op 4,50%. De beslissing kwam niet onverwacht, want alle analisten hadden er op gerekend dat de Australische centrale bank haar rentepolitiek ongewijzigd zou houden. De koers van de Australische dollar reageerde nauwelijks op de beslissing. Rory Robertson, econoom bij Macquarie Group Ltd. in Sidney, is van mening dat de eerste ronde van de renteverhogingen in Australië achter de rug is. De Reserve Bank of Australia zal volgens Robertson nu wachten op de fallout van de Europese begrotingscrisis alvorens de rente opnieuw te verhogen. Verwacht wordt nu dat morgen ook de Thaise centrale bank haar basisrente ongewijzigd gaat houden. Ook de Indonesische en Filippijnse centrale bank gaan waarschijnlijk hun basisrente ongewijzigd houden.