Daardoor is de koers van de Australische dollar opnieuw gestegen ten opzichte van de dollar en de andere belangrijke wereldvaluta. De hogere dollarkoers heeft ook te maken met de verwachting dat de rente verder naar omhoog kan.

Vorige maand wierven de bedrijven 49.500 mensen aan, zo maakte het Nationaal Bureau voor de Statistiek bekend. Het was al de zevende maand op rij dat er werd aangeworven.

Volgens het Internationaal Monetair Fonds kan de Australische economie volgend jaar met 3,50% gaan groeien. De werkloosheid, die nu nog 5,10% bedraagt, zou verder kunnen dalen. Dit jaar zijn er al 250.000 nieuwe jobs bijgekomen, hetgeen duidelijk aangeeft dat de Australische economie de wind in de zeilen heeft.

Daardoor is de koers van de Australische dollar opnieuw gestegen ten opzichte van de dollar en de andere belangrijke wereldvaluta. De hogere dollarkoers heeft ook te maken met de verwachting dat de rente verder naar omhoog kan. Vorige maand wierven de bedrijven 49.500 mensen aan, zo maakte het Nationaal Bureau voor de Statistiek bekend. Het was al de zevende maand op rij dat er werd aangeworven. Volgens het Internationaal Monetair Fonds kan de Australische economie volgend jaar met 3,50% gaan groeien. De werkloosheid, die nu nog 5,10% bedraagt, zou verder kunnen dalen. Dit jaar zijn er al 250.000 nieuwe jobs bijgekomen, hetgeen duidelijk aangeeft dat de Australische economie de wind in de zeilen heeft.