Die schuldenproblemen zullen niet snel opgelost worden, met als gevolg dat de Europese bankensector op wankele benen zal blijven bestaan.

Er bestaat namelijk een sterke band tussen de banken en de schulden van de overheden, want de banken hebben massa's staatsobligaties in portefeuille.

Dat probleem stelt zich echter niet aan de andere zijde van de wereld, de Australische banken behoren tot de sterkste van de wereld.

Beleggers die zich niet langer veilig voelen bij de aandelen van de Europese banken, mogen naar Australische of Nieuw-Zeelandse banken kijken. Die hebben hun financiële positie in de afgelopen twee tot drie jaar alleen maar verstevigd.

Die schuldenproblemen zullen niet snel opgelost worden, met als gevolg dat de Europese bankensector op wankele benen zal blijven bestaan. Er bestaat namelijk een sterke band tussen de banken en de schulden van de overheden, want de banken hebben massa's staatsobligaties in portefeuille. Dat probleem stelt zich echter niet aan de andere zijde van de wereld, de Australische banken behoren tot de sterkste van de wereld. Beleggers die zich niet langer veilig voelen bij de aandelen van de Europese banken, mogen naar Australische of Nieuw-Zeelandse banken kijken. Die hebben hun financiële positie in de afgelopen twee tot drie jaar alleen maar verstevigd.