Gouverneur Glenn Stevens van de Reserve Bank of Australia kondigde dus voor de vijfde maand op rij dat er geen rentedaling komt. Daardoor daalde de koers van de AUD aan het snelste tempo voor de afgelopen zes weken.

De Australische basisrente staat nu nog steeds op 4,50%. Toch merkte Stevens op dat op een niet nader bepaald tijdstip in de toekomst de basisrente toch zal worden verhoogd.

Stephen Roberts, senior economist bij Nomura Australia Ltd, wijst er op dat de inflatie in Australië rond 2,75% blijft hangen. Toch verwacht Roberts dat de basisrente in november wel zal worden verhoogd.

Gouverneur Glenn Stevens van de Reserve Bank of Australia kondigde dus voor de vijfde maand op rij dat er geen rentedaling komt. Daardoor daalde de koers van de AUD aan het snelste tempo voor de afgelopen zes weken. De Australische basisrente staat nu nog steeds op 4,50%. Toch merkte Stevens op dat op een niet nader bepaald tijdstip in de toekomst de basisrente toch zal worden verhoogd. Stephen Roberts, senior economist bij Nomura Australia Ltd, wijst er op dat de inflatie in Australië rond 2,75% blijft hangen. Toch verwacht Roberts dat de basisrente in november wel zal worden verhoogd.