Robert Mead van PIMCO verwacht dat de verschuiving in grote internationale beleggingsportefeuilles naar meer, gebalanceerde posities in obligaties van opkomende landen - de "Grote Migratie" - de positie van Azië de komende jaren zal versterken.

Om een ommekeer te bewerkstelligen in het groeimodel van China, waarbij de nadruk meer komt te liggen op binnenlandse vraag, zal het land het regeringsbeleid ten aanzien van belastingen en winsten uit staatsbedrijven moeten aanpassen, en andere structurele veranderingen moeten doorvoeren.

Australië kan met tegenwind af te rekenen krijgen

De economische groei in Japan zal ook de komende tijd op hindernissen stuiten waarop het land moeite heeft adequaat te reageren.

De groeiverwachting is dan ook zwak, maar tegelijkertijd geldt dat Japan per saldo een crediteur is in de wereld en over de mogelijkheid beschikt om geld bij te drukken. Dat zijn belangrijke voordelen.

Naarmate de ontwikkelingen in China minder gunstig worden voor Australië zal dat land met tegenwind te maken krijgen, vooral door ongunstiger handelsomstandigheden.

Robert Mead van PIMCO verwacht dat de verschuiving in grote internationale beleggingsportefeuilles naar meer, gebalanceerde posities in obligaties van opkomende landen - de "Grote Migratie" - de positie van Azië de komende jaren zal versterken. Om een ommekeer te bewerkstelligen in het groeimodel van China, waarbij de nadruk meer komt te liggen op binnenlandse vraag, zal het land het regeringsbeleid ten aanzien van belastingen en winsten uit staatsbedrijven moeten aanpassen, en andere structurele veranderingen moeten doorvoeren.Australië kan met tegenwind af te rekenen krijgen De economische groei in Japan zal ook de komende tijd op hindernissen stuiten waarop het land moeite heeft adequaat te reageren. De groeiverwachting is dan ook zwak, maar tegelijkertijd geldt dat Japan per saldo een crediteur is in de wereld en over de mogelijkheid beschikt om geld bij te drukken. Dat zijn belangrijke voordelen. Naarmate de ontwikkelingen in China minder gunstig worden voor Australië zal dat land met tegenwind te maken krijgen, vooral door ongunstiger handelsomstandigheden.