Regelmatig wordt gewaarschuwd dat Australië de weg van andere probleemlanden zal inslaan. De vastgoedmarkt zou sterk kunnen terugvallen, terwijl anderzijds een Chinese groeivertraging van serieuze afmetingen de Australische economie zware schade zou kunnen toebrengen.

Australië heeft schulden en begroting onder controle

Mauldin geeft toe dat de Australische huizenmarkt volgens de recente standaards inderdaad in een zeepbel is beland. Het banksysteem wordt daarnaast beheerst door buitenlandse deposito's, maar de situatie is niet zo slecht als die destijds in IJsland.

Anderzijds is het geen verrassing dat de Chinese economie aan het vertragen is, geen enkele economie kan aan 10% blijven groeien.

Australië heeft echter zowel de schulden en de begroting onder controle en moet volgens Mauldin daarom in staat zijn de problemen waar het land mee wordt geconfronteerd het hoofd te bieden.

Regelmatig wordt gewaarschuwd dat Australië de weg van andere probleemlanden zal inslaan. De vastgoedmarkt zou sterk kunnen terugvallen, terwijl anderzijds een Chinese groeivertraging van serieuze afmetingen de Australische economie zware schade zou kunnen toebrengen. Australië heeft schulden en begroting onder controle Mauldin geeft toe dat de Australische huizenmarkt volgens de recente standaards inderdaad in een zeepbel is beland. Het banksysteem wordt daarnaast beheerst door buitenlandse deposito's, maar de situatie is niet zo slecht als die destijds in IJsland. Anderzijds is het geen verrassing dat de Chinese economie aan het vertragen is, geen enkele economie kan aan 10% blijven groeien. Australië heeft echter zowel de schulden en de begroting onder controle en moet volgens Mauldin daarom in staat zijn de problemen waar het land mee wordt geconfronteerd het hoofd te bieden.