Australië verhoogt zelfs de ijzerertsprijzen vanwege een grotere vraag vanuit China, onder andere omdat het land nog meer geld zal uittrekken om infrastructuurwerken te financieren. Gemiddeld wordt voor volgend jaar op een prijs van 106 dollar per ton ijzererts gerekend.

Het Bureau of Resources and Energy Economics ging in september nog maar uit van een gemiddelde prijs voor een ton ijzererts van 101 ton. Volgend jaar zou de Australische export van ijzererts 481 miljoen ton bedragen of ongeveer evenveel als de 483 miljoen ton van dit jaar.

Australië verhoogt zelfs de ijzerertsprijzen vanwege een grotere vraag vanuit China, onder andere omdat het land nog meer geld zal uittrekken om infrastructuurwerken te financieren. Gemiddeld wordt voor volgend jaar op een prijs van 106 dollar per ton ijzererts gerekend. Het Bureau of Resources and Energy Economics ging in september nog maar uit van een gemiddelde prijs voor een ton ijzererts van 101 ton. Volgend jaar zou de Australische export van ijzererts 481 miljoen ton bedragen of ongeveer evenveel als de 483 miljoen ton van dit jaar.