Eerder had de Australische centrale bank een nulgroei naar voren geschoven. Voor volgend jaar wordt gerekend op een groei van het BBP met 2,10%. Daarmee zou het herstel sterker verlopen dan eerst was verwacht.

Vandaag werd ook de uitslag van een rondvraag in de Amerikaanse bedrijfswereld bekendgemaakt. Daaruit bleek dat het vertrouwen bij 550 ondervraagde bedrijven is toegenomen tot het hoogste niveau sinds oktober van vorig jaar.

De Australische centrale bank gaf in de toelichting op het optrekken van de prognoses aan dat de internationale steunmaatregelen de wereldeconomie uit het dal hebben getrokken.

Eerder had de Australische centrale bank een nulgroei naar voren geschoven. Voor volgend jaar wordt gerekend op een groei van het BBP met 2,10%. Daarmee zou het herstel sterker verlopen dan eerst was verwacht. Vandaag werd ook de uitslag van een rondvraag in de Amerikaanse bedrijfswereld bekendgemaakt. Daaruit bleek dat het vertrouwen bij 550 ondervraagde bedrijven is toegenomen tot het hoogste niveau sinds oktober van vorig jaar. De Australische centrale bank gaf in de toelichting op het optrekken van de prognoses aan dat de internationale steunmaatregelen de wereldeconomie uit het dal hebben getrokken.