De studie heeft een aantal criteria toegepast op ieder nationaal systeem. De Index wordt sinds 2004 gepubliceerd.

Aan de bovenkant van de ranglijst staat Australië dat een duaal systeem kent waarbij een mager overheidspensioen wordt gecombineerd met een goed ontwikkeld particulier gefinancierd pensioenstelsel.

Hierdoor is Australië het beste voorbereid om de potentiële druk op de overheidsfinanciën te weerstaan en is er in dit land dus de minste noodzaak tot hervormingen.

Zweden, Denemarken, Nieuw-Zeeland en Nederland hebben ook een sterke positie.

Deze landen hebben, net als Australië, een goed ontwikkeld systeem dat is gebaseerd op een sterke kapitaaldekking.

De studie heeft een aantal criteria toegepast op ieder nationaal systeem. De Index wordt sinds 2004 gepubliceerd. Aan de bovenkant van de ranglijst staat Australië dat een duaal systeem kent waarbij een mager overheidspensioen wordt gecombineerd met een goed ontwikkeld particulier gefinancierd pensioenstelsel. Hierdoor is Australië het beste voorbereid om de potentiële druk op de overheidsfinanciën te weerstaan en is er in dit land dus de minste noodzaak tot hervormingen. Zweden, Denemarken, Nieuw-Zeeland en Nederland hebben ook een sterke positie. Deze landen hebben, net als Australië, een goed ontwikkeld systeem dat is gebaseerd op een sterke kapitaaldekking.