Zwitserland is echter mee het slachtoffer geworden van de Europese schuldencrisis. Het land zag zich genoodzaakt om de frank te 'peggen' aan de euro, zoniet dreigde de koers van de frank door het plafond te vliegen. De Zwitserse banken waren bovendien diep betrokken in het schuldenverhaal.

Op zoek naar een nieuw superveilig land, worden de blikken steeds vaker op Australië gericht, dat veel kansen maakt om de plaats van Zwitserland in te nemen.

Een superveilige munt mag de Australische dollar misschien niet worden genoemd, maar in de huidige constellatie zijn er nu eenmaal geen echt veilige munten meer.

Zwitserland is echter mee het slachtoffer geworden van de Europese schuldencrisis. Het land zag zich genoodzaakt om de frank te 'peggen' aan de euro, zoniet dreigde de koers van de frank door het plafond te vliegen. De Zwitserse banken waren bovendien diep betrokken in het schuldenverhaal. Op zoek naar een nieuw superveilig land, worden de blikken steeds vaker op Australië gericht, dat veel kansen maakt om de plaats van Zwitserland in te nemen. Een superveilige munt mag de Australische dollar misschien niet worden genoemd, maar in de huidige constellatie zijn er nu eenmaal geen echt veilige munten meer.