Meestal betreft het groeilanden of belangrijke grondstoffenproducenten die hoofdzakelijk van China als afnemer afhankelijk zijn. Dat is natuurlijk geen ideale situatie, want het tij kan helemaal omslaan wanneer de Chinese economie op een bepaald moment een harde landing zou maken.

Dat geldt op de eerste plaats voor Australië, dat als geen ander land van de Chinese economie afhankelijk is. 30% van de Australische export gaat naar China, terwijl dat voor Japan bijvoorbeeld maar 18,50% is. Australië is een vogel voor de kat als de Chinese economie van haar voetstuk tuimelt, zoveel is duidelijk.

Meestal betreft het groeilanden of belangrijke grondstoffenproducenten die hoofdzakelijk van China als afnemer afhankelijk zijn. Dat is natuurlijk geen ideale situatie, want het tij kan helemaal omslaan wanneer de Chinese economie op een bepaald moment een harde landing zou maken. Dat geldt op de eerste plaats voor Australië, dat als geen ander land van de Chinese economie afhankelijk is. 30% van de Australische export gaat naar China, terwijl dat voor Japan bijvoorbeeld maar 18,50% is. Australië is een vogel voor de kat als de Chinese economie van haar voetstuk tuimelt, zoveel is duidelijk.