Karl Busch, strateeg bij BMO Capital Partners, waarschuwt echter dat deze boodschap niet moet overschat worden. Volgens Busch speelt nog steeds het augustus-effect.

We bevinden ons nog steeds in de tweede vakantie-maand en dan zijn de verhandelde volumes traditioneel erg laag. Bovendien had de FED voordien al in haar kaarten laten kijken.

In zijn toespraak van 21 juli had FED-voorzitter Ben Bernanke al gewag gemaakt van de onzekere economische situatie. Busch roept dan ook op om niet te veel gewicht te hechten aan wat deze maand op de beurs gebeurt, pas volgende maand wordt het opnieuw ernstig.

Karl Busch, strateeg bij BMO Capital Partners, waarschuwt echter dat deze boodschap niet moet overschat worden. Volgens Busch speelt nog steeds het augustus-effect. We bevinden ons nog steeds in de tweede vakantie-maand en dan zijn de verhandelde volumes traditioneel erg laag. Bovendien had de FED voordien al in haar kaarten laten kijken. In zijn toespraak van 21 juli had FED-voorzitter Ben Bernanke al gewag gemaakt van de onzekere economische situatie. Busch roept dan ook op om niet te veel gewicht te hechten aan wat deze maand op de beurs gebeurt, pas volgende maand wordt het opnieuw ernstig.