AT&T rapporteert forse daling van verkopen iPhones in Verenigde Staten

AT&T rapporteerde vanmiddag een forse daling van de verkopen van iPhones in Verenigde Staten en dat belooft niet veel goeds voor de resultaten die Apple vanavond in de Verenigde Staten gaat bekendmaken. Apple noteert momenteel zowat 2% lager, de cijfers worden nabeurs gepubliceerd.

In het eerste kwartaal activeerde AT&T 4,30 miljoen iPhones, ten opzichte van 7,60 miljoen in het laatste kwartaal van vorig jaar. In het vierde kwartaal van 2011 werd wel de iPhones 4S op de markt gebracht, wat de verkopen een duwtje in de rug heeft gegeven.

Anderzijds was er nog altijd sprake van een stijging ten opzichte van de 3,60 miljoen iPhones die in het eerste kwartaal van vorig jaar werden verkocht. De nettowinst van AT&T zelf bedroeg tijdens het eerste kwartaal 3,60 miljard dollar, of 60 dollarcent per aandeel.

Over dezelfde periode het jaar voordien was dat 3,40 miljard dollar. De omzet steeg anderzijds met 1,80% tot 31,80 miljard dollar.

AT&T rapporteert forse daling van verkopen iPhones in Verenigde Staten AT&T rapporteerde vanmiddag een forse daling van de verkopen van iPhones in Verenigde Staten en dat belooft niet veel goeds voor de resultaten die Apple vanavond in de Verenigde Staten gaat bekendmaken. Apple noteert momenteel zowat 2% lager, de cijfers worden nabeurs gepubliceerd. In het eerste kwartaal activeerde AT&T 4,30 miljoen iPhones, ten opzichte van 7,60 miljoen in het laatste kwartaal van vorig jaar. In het vierde kwartaal van 2011 werd wel de iPhones 4S op de markt gebracht, wat de verkopen een duwtje in de rug heeft gegeven. Anderzijds was er nog altijd sprake van een stijging ten opzichte van de 3,60 miljoen iPhones die in het eerste kwartaal van vorig jaar werden verkocht. De nettowinst van AT&T zelf bedroeg tijdens het eerste kwartaal 3,60 miljard dollar, of 60 dollarcent per aandeel. Over dezelfde periode het jaar voordien was dat 3,40 miljard dollar. De omzet steeg anderzijds met 1,80% tot 31,80 miljard dollar.