De omzet daalde 15,5% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar naar EUR 1,0 miljard, iets onder de marktverwachting van EUR 1,1 miljard.

De winst steeg 4,6% tot EUR 298 miljoen, terwijl de brutomarges iets daalden. Dit jaar verwacht het bedrijf een vlakke omzet en een lastig eerste kwartaal. ASML heeft het dividend verhoogd naar EUR 0,53 en wil een nieuw aandeleninkoopprogramma beginnen.

De analisten van ABN Amro handhaven de opinie houden voor ASML. Ze verlaagden de opinie voor het aandeel eind oktober omdat ze weinig rek in de omzet voor 2013 zagen.

Die voorspelling lijkt uit te komen. Omdat de operationele uitgaven dit jaar hoger zullen uitvallen en de brutomarges lager zal de winst dit jaar naar verwachting lager zijn dan het afgelopen jaar.

De omzet daalde 15,5% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar naar EUR 1,0 miljard, iets onder de marktverwachting van EUR 1,1 miljard. De winst steeg 4,6% tot EUR 298 miljoen, terwijl de brutomarges iets daalden. Dit jaar verwacht het bedrijf een vlakke omzet en een lastig eerste kwartaal. ASML heeft het dividend verhoogd naar EUR 0,53 en wil een nieuw aandeleninkoopprogramma beginnen. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie houden voor ASML. Ze verlaagden de opinie voor het aandeel eind oktober omdat ze weinig rek in de omzet voor 2013 zagen. Die voorspelling lijkt uit te komen. Omdat de operationele uitgaven dit jaar hoger zullen uitvallen en de brutomarges lager zal de winst dit jaar naar verwachting lager zijn dan het afgelopen jaar.