De omzet implodeerde met 80% tot 184 mln EUR en de winst van 0,34 EUR sloeg om in een verlies van 0,27 EUR per aandeel. ASML boekte wel een positieve kasstroom waardoor de balans stevig bleef met een nettokaspositie van 1,13 EUR per aandeel.

Het tweede kwartaal wordt ook nog zwak, maar het bedrijf verwacht door nieuwe technologie-investeringen in de tweede jaarhelft een herstel tot een kwartaalomzet van 400 tot 500 mln EUR.

Dit kwaliteitsaandeel hield de voorbije maanden veel beter stand dan zijn sectorgenoten. De waardering (EV/omzet '09E 4) houdt rekening met het verwachte herstel. Bij een terugval van de koers zou SG Private Banking positiever worden op het aandeel.

De omzet implodeerde met 80% tot 184 mln EUR en de winst van 0,34 EUR sloeg om in een verlies van 0,27 EUR per aandeel. ASML boekte wel een positieve kasstroom waardoor de balans stevig bleef met een nettokaspositie van 1,13 EUR per aandeel. Het tweede kwartaal wordt ook nog zwak, maar het bedrijf verwacht door nieuwe technologie-investeringen in de tweede jaarhelft een herstel tot een kwartaalomzet van 400 tot 500 mln EUR.Dit kwaliteitsaandeel hield de voorbije maanden veel beter stand dan zijn sectorgenoten. De waardering (EV/omzet '09E 4) houdt rekening met het verwachte herstel. Bij een terugval van de koers zou SG Private Banking positiever worden op het aandeel.