De nettowinst kwam uit op EUR 239 miljoen, waar EUR 200 miljoen werd verwacht. ABN Amro blijft koper.

ASML heeft de omzetverwachting verhoogd naar EUR 5 miljard, dit lag eerder op ongeveer EUR 4,75 miljard.

Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door een sterkere vraag in de DRAM-markt. De cijfers zijn exclusief de bijdrage van de nieuwe aankoop Cymer.

De verwachting voor het derde kwartaal, inclusief Cymer, ligt op een omzet van EUR 1,3 miljard en een brutomarge van 40% (tweede kwartaal inclusief Cymer lag op 40,6%).

Het bedrijf heeft geen nieuwe aankondiging gedaan over de voortgang van EUV. Al is de lichtbron voor de EUV-machines succesvol getest op 55 Watt.

Dit was al bekend gemaakt tijdens de eerstekwartaalcijfers. ASML blijft vertrouwen houden in de productiedoelstelling voor heel 2014 (70 wafers per uur).

De cijfers waren sterk met een 5% hogere omzet dan werd verwacht en de nettowinst lag 20% boven de consensus. ABN Amro maakt zich op dit moment nog niet echt zorgen over het gebrek aan vooruitgang bij EUV, nu bekend is geworden dat ASML vertrouwen blijft houden in de productiedoelstelling.

De nettowinst kwam uit op EUR 239 miljoen, waar EUR 200 miljoen werd verwacht. ABN Amro blijft koper. ASML heeft de omzetverwachting verhoogd naar EUR 5 miljard, dit lag eerder op ongeveer EUR 4,75 miljard. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door een sterkere vraag in de DRAM-markt. De cijfers zijn exclusief de bijdrage van de nieuwe aankoop Cymer. De verwachting voor het derde kwartaal, inclusief Cymer, ligt op een omzet van EUR 1,3 miljard en een brutomarge van 40% (tweede kwartaal inclusief Cymer lag op 40,6%). Het bedrijf heeft geen nieuwe aankondiging gedaan over de voortgang van EUV. Al is de lichtbron voor de EUV-machines succesvol getest op 55 Watt. Dit was al bekend gemaakt tijdens de eerstekwartaalcijfers. ASML blijft vertrouwen houden in de productiedoelstelling voor heel 2014 (70 wafers per uur). De cijfers waren sterk met een 5% hogere omzet dan werd verwacht en de nettowinst lag 20% boven de consensus. ABN Amro maakt zich op dit moment nog niet echt zorgen over het gebrek aan vooruitgang bij EUV, nu bekend is geworden dat ASML vertrouwen blijft houden in de productiedoelstelling.